Изследват канабиса за лечение на страничните ефекти при химиотерапия

Правителството в Нов Южен Уелс, Университета в Сидни, неправителствената организация Крис О’Брайън Лайфхаус и Тилрей – глобален лидер в медицинските изследвания и производството на канабис за лечебни цели днес оповестиха новаторско изследователско партньорство за разработване на ново лечение за облекчаване гаденето и повръщане при химиотерапия. Тилрей са разработили капсула за целите на изследването, която ще позволи на учените да изпробват продукта състоящ се от 2 активни съставки извлечени от канабиса – канабидиол и тетрахидроканабинол.

Очаква се изследването да започне в края на тази година и да определи безопасността и поносимостта на експерименталното лекарство извлечено от канабиса при пациенти подложени на химиотерапия. Изпитването ще бъде проведено в здравния център за раковоболни пациенти Крис О’Брайън Лайфхаус в Сидни и на други места в Нов Южен Уелс, то ще бъде оглавявано от интердисциплинарна група от учени с опит в онкологията и канабиноидите.

“Тилрей е на лидерска позиция що се отнася до изследванията върху канабиса за медицински цели. Ние осигуряваме на лекарите и изследователите лекарства добити от канабис, които отговарят на изискванията за упореба при хора и се основават на изследавния подсказващи висока вероятност за успех в лечението на определени заболявания и симптоми свързани с тези заболявания”, казва д-р Катрин Джакобсън, директор на клиничните изпитвания в Тилрей.

Президентът на Тилрей Брендън Кенеди добява: “Австралия се гордее с едни от най-прогресивните изследователи в областта на канабиноидите. Развълнувани сме от възможността да си партнираме с правителството на Нов Южен Уелс и Университета на Сидни, което ще ни даде възможност да разширим познанията си за терапевтичния потенциал, както и възможните рискове при лечението на определени заболявания с канабиноиди. Впечатлени сме, че Нов Южен Уелс насърчава изследванията върху медикаментите извлечени от канабис, за които се смята че биха били полезни в лечението на редица заболявания.”

“Ние сме развълнувани и оптимистично настроени от партньорството си с Тилрей”, казва проф. Питър Гримисън, оглавяващ изследването от центъра Крис О’Брайън Лайфхаус и Университета в Сидни. “Вярваме, че Тилрей са способни да разработят подходящи медицински продукти от канабис. Ние предвиждаме допълнителни бъдещи изследвания върху продуктите разработени от тях и при други показания. “

Предизвиканите от химиотерапията гадене и повръщане са едни от най-обезпокоителните остри странични ефекти на лечението от рак. Те се проявяват при 80% от пациентите и могат значително да повлияят на качеството на живот. Много пациенти не усещат облекчение на симптомите от днешните лекарства предлагащи се на пазара или смятат, че достъпът им е ограничен. Очаква се изследването да започне веднага след като бъде одобрено от регулаторните органи и получи разрешение за внос. Това може да се случи още през лятото.

Тилрей е глобален лидер в изследванията и производството на канабис за медицински цели посветен на напредъка на науката и безопасността на канабиноидите при пациенти с редица заболявания. Компанията притежава един от най-големите и свърменни центрове за култивиране на канабис за медицински цели в света, на площ от 60 000 квадратни фута и стойност 26 милиона долара, в Нанаймо, Британска Колумбия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини