Синдиците на КТБ са дали обяснения за сгрешени списъци с депозити

 Синдиците на Корпоративна търговска банка са давали писмени обяснения за грешния списък с парите на партиите. Това става известно от седмичния им отчет. Официалното обяснение още при публикуването на списъка (коригиран списък) беше "техническа грешка". Заради нея финансовият министър Владислав Горанов обяви в петък, че обмисля смяната на синдиците на банката. Засега обаче няма решение по този въпрос, съобщава БНР.

Освен пред Фонда за гарантиране на влоговете, синцидите на Корпоративна търговска банка са изпратили писмени отговори до някои от партиите, чиито данни бяха сгрешени. Някои от партиите дори обявиха, че ще потърсят правата си по съдебен ред, защото сгрешените числа за сумите в КТБ уронват престижа им. 

Миналата седмица синдиците са отчели като дейност получаването на съгласие от "Аликс партнърс" докладът на разследващата фирма да бъде предаден в секретната секция на парламента. В същото време от вземанията на КТБ синдиците събрали малко над 100 хил. лева, което е доста под обичайната сума. Също така през седмицата не са правени опити за разваляне на сделки. 

Кристи Маринова, Ангел Донов и Лазар Илиев са на работа този понеделник. От Фонда за гарантиране на влоговете засега не дават информация дали предстоят промени. По правило финансовият министър може да предложи смяна на един или повече от синдиците, но тя трябва да бъде одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини