Контраблокада на Кулата: Българските тираджии не пускат гърци у нас

Напрежението на блокираната българо-гръцка граница при пункта „Кулата-Промахон” ескалира. Пълна контраблокада направиха чакащите с дни български шофьори, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

След организация с колегите си, чакащи от гръцката страна, стотици тираджии затвориха границата и не пропускат нито един гръцки автомобил. По думите им блокадата ще продължи, "докато не се реши проблемът с гърците".

По думите на българските шофьори те са изпаднали в истински бедствие и нито местните, нито националните власти им оказват някаква помощ.

Има информация и за изпочупени коли и заграждения, както и за петима арестувани.

Причината е, че през нощта два автовоза са преминали през загражденията на границата. Единият от провинилите се шофьори, на когото е съставен акт, коментира, че те "просто не са издържали".

"48 часа - няма ядене, няма вода... Не ни пускаха пеша да минем от българската страна да си купим нещо. И не издържахме и преминахме загражденията", заяви той. По думите му веднага след като преминали границата и изпочупили загражденията, шофьорите били арестувани.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини