Бил Гейтс, Илон Мъск и Стивън Хокинг са лудити!

Надали има много хора, които биха казали, че Бил Гейтс, Илон Мъск и Стивън Хокинг са противници на технологиите, но се оказва, че такива не липсват. Information Technology & Innovation Foundation (ITIF) например награди и тримата с наградата Luddite и ги обяви за "алармисти", които "всяват страх" с твърденията си, че изкуственият интелект може да унищожи света, съобщава онлайн изданието CNET.

Наградата Luddite е вдъхновена от XIX век, когато работниците в текстилни фабрики са били против новите машини от страх, че ще загубят работата си. Luddite се връчва на хора, които са против развитието на технологиите.

Гейтс, Мъск и Хокинг действително редовно предупреждават, че изкуственият интелект може да доведе до фатални последици за човечеството, ако не се внимава с разработката му. Мъск дори основа компания, която да се опита да въведе стандарти в създаването на изкуствен интелект и да гарантира, че той ще се използва за добро.

Според ITIF проблемът не е с тяхното мнение, а с начина, по който го изразяват. Според организацията изказванията на тримата създават грешно впечатление у хората и пречат на развитието на изкуствения интелект. "Мъск е антитезата на Luddite, но мисля, че помага на обществото на Luddite. Когато хората като него казват, че изкуственият интелект е най-голямата заплаха за човечеството, това не е много добро послание към Конгреса, ако искаш финансиране от него за националната фондация по наука", коментира Роб Аткинсън, президент на ITIF.

Нито един от тримата "наградени", които са били избрани с гласуване на 3680 души, не е коментирал темата.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини