Паднал стълб остави района до мандрата без ток (обновена)

    Въпреки уверението от Щаба за действия при бедтсвия и аварии, че аварии в общината няма, във фейсбук беше публикувана снимка, която опроверга това съобщение.

    На фотографията се вижда, че има паднал стълб, подпрян на ограда и кабели , преминаващи ниско над уличното платно. В коментарите е описано, че става дума за кръстовището на улиците Иван Вазов и Хан Аспарух - в близосг до мандрата.

    По разказ на засегнати стълбът е паднал малко след 6 часа сутринта. Станало е зрелищно - с гръм и трясък и прескачащи искри. След подаден сигнал на 112, два часа по-късно в 8.30 часа сутринта техници от ЕВН са изключили тока и до момента живеещите в района нямат електричество. Слъбът е подменен след около 5 часа.  А кабели и проводници се свързват в момента - около 16.30 часа.

    На въпроса ни защо когато има такъв проблем никой не съобщава истината и не намира за необходимо да предупреди хората, от Щаба в общината получихме отговор, че тези инциденти се съобщават в ЕВН, а електроразпределителното дружество не намира за нужно да информира никого. До миналата година в щаба е имало представител на ЕВН, но откакто нямат офис в Първомай, нямат и представител. 

    Токът в района е пуснат малко след 18 часа. Междувремено се оказва, че не един, а два са падналите стълбове на ул. "Хан Аспарух"

    Теодора Кирякова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини