Пресконференцията на Местан ще е на 7 януари

Изключеният от ДПС доскорошен лидер Лютви Местан ще даде пресконференция на 7 януари в пресклуба на Българската телеграфна агенция. За отлагането с ден се разбира от съобщение на БТА за събитието. 

По-рано днес от екипа на Местан бяха информирали, че изявлението ще е утре, 6 януари. Това ще е първата среща с медиите на бившия лидер на движението след десетдневно мълчание.

Преди две седмици - на 24 декември, Местан беше изключен от партията и от групата и беше отстранен като председател на движението. Часове преди Централният съвет на ДПС да реши съдбата му, той даде пресконференция в Кърджали заедно с четирима депутати (без Мариана Георгиева), на която обяви заседанието на партийния орган за незаконно и съответно решенията му. Подкрепи го и бившият вече областен лидер на ДПС в Кърджали и кмет на Джебел Бахри Юмер.

Очаква се Местан и подкрепящите го да обявят действията си оттук насетне след заявката на Местан, че политическата му съдба "зависи от моя диалог с избирателите, а разговорите ми сега започват".

Структурите са плахи и боязливи, което е разбираемо, но електоратът на партията смята също като нас, че Лютви Местан беше отстранен в нарушение на устава, коментира пред "Дневник" един от последвалите го депутати. Той очаквал групите в социалните мрежи, които са в подкрепа на Местан, да прераснат в инициативен комитет за гражданско сдружение или партия. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини