Икономиката първенец по интерактивно обучение

    До края на годината Професионалната гимназия по икономика в Кърджали ще приключи соборудването на всички класни стаи с лаптопи и мултимедии. Училището вече разполага съсседем интерактивни дъски, което наложи да се проведе обучение на учителите. Мехмед Мехмед, ръководител на компютърния кабинет и учител по информационни технологии в гимназията, запозна педагозите с възможностите, които предоставя дъската за работа в часовете по различните предмети. Бе демонстрирана програма за работа по математика и физика. Интерес предизвика и софтуерът за презентации, който дава възможност за едновременна работа на няколко ученици, след което слайдовете се сглобяват. Чрез презентация учителите имаха възможност да се запознаят с различни видове класни стаи, снабдени с разнообразни технически средства и продукти за тях и да почерпят идеи за модернизиране на учебния процес.
    Всички имаха възможност да наблюдават открит урок по английски език, на който Живка Станудина,учител по английски език, демонстрира приложението на интерактивните методи в урок за нови знания. За пръв път чрез своите мобилни телефони учениците даваха отговори на въпроси, изписани на интерактивната дъска, решаваха тест и кръстословица. Усвоените в часа знания бяха обобщени чрез анализ на резултатите от изпратените от учениците онлайн отговори.
    Кера Петрова, директор на гимназията, благодари на всички за участието в обучението и изказа увереност, че чрез новите интерактивни технологии и високия си професионализъм учителите от ПГИ „Алеко Константинов“ ще отговорят на най-новите изисквания за високо качество на обучението.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини