Да си върнем Младежкия дом в Кърджали

    По случай Международния ден на доброволеца, който светът отбелязва всяка година на 5-ти декември, Регионална Библиотека „Никола Й. Вапцаров” организира събитие под надслов „Да си върнем Младежкия дом”, което ще се състои на 5-ти декември 2015 г. от 11.30 ч. пред Младежкия дом. Партньори на инициативата са Дружество "Приятели на САЩ”, Сдружение” Инициатива за развитие - Кърджали решава”, „Сдружение за устойчиво развитие”,  Сдружение „Академия БГ”, Сдружение „Жени за жени”, Сдружение „Перперикон”, Сдружение „Туристическо дружество "Кърджали", Сдружение “Аз искам да дишам”, Клуб  “Будител”, Клуб  “Неиздадени ръкописи”, НЧ„Обединение 1913”, НЧ "Петър Мирчев 1954”, НЧ "Родопски фар 1938",НЧ"Гео Милев 1962”, Сдружение „Възраждане 2004”, Национална асоциация „Зелен свят”, УН на ОУ „Климент Охридски”, УН на СОУ „Владимир Димитров – Майстора”, УН на СОУ„Отец Паисий”, ГПЧЕ „Христо Ботев” и други неправителствени организации, граждански сдружения и читалища, организации и личности, които желаят да насочат вниманието на общността към възстановяването на Младежкия дом на град  Кърджали.

    Програма на събитието – 5 декември, събота, 11:30 ч.

    -   Пред централния вход на Младежкия дом ще бъде поставена инсталация от табла и постери, изработени от младежите, които ще заявят какво биха искали да има в Младежкия дом на Кърджали.

    -  Откриване

    -  Обръщение към кмета  от ученическите съвети на СОУ „Отец Паисий”, СОУ „П.Р.Славейков” и ГПЧЕ „Хр.Ботев”

    -  Обръщение на Мадлен Караиванова – „Мис Кърджали 2015”

    -   Младите хора  ще изявят своите таланти на импровизирана сцена в подкрепа на идеята за връщането на Младежкия дом в живота им.

          Международният ден на доброволеца за първи път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации от всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини