Ресми Мурад проведе първа работна среща с кметовете на населените места

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад проведе първа среща с новоизбраните кметове от населените места на територията на общината. Тя се състоя в Любино по повод реконструкцията и рехабилитацията на местен път Сполука – Любино – Латинка с дължина 14 км. На срещата присъстваха и голяма част от общинските съветници. Гостите бяха посрещнати от кмета на селото Съдки Ахмед и англичаните Мелани Кобън и Лий Маундър, които живеят тук повече от 5 години.

    „Радвам се, че успяхме да реализираме този проект, който се осъществи със средства от публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, но някои наши съветници от местния парламент нарекоха тази отсечка „Магистрала Латинка”. Всички вие минахте през този път и видяхте, че е планински еднолентов път, който обслужва две населени места. Преди демократичните промени у нас, тези две села са били отделни кметства, а сега е само едно, но в продължение на 40-45 години хората тук са минавали и пътували по черен път” каза Ресми Мурад. Той подчерта, че като ръководител не би могъл да направи подобна квалификация на пътя. „Винаги изпитвах неудобство, когато идвах на срещи с хората тук, за това, че нямат асфалтиран път.  Смятам, че ръководителите трябва да изпитват това чувство на неудобство за несвършената работа, а не да ги квалифицират като нещо ново, незаслужено за тези хора”, каза още Мурад. Той отбеляза, че ръководството на общината винаги се е грижило общинската пътна мрежа да бъде в добро състояние. „За съжаление не е така състоянието на третокласния републикански път от Кобиляне до Сполука. Видяхте през какъв път минахте. На много места асфалтовата настилка се е повдигнала, образували са се дупки и коловози, които са сериозна предпоставка за повреди при автомобилите, както и за пътнотранспортни произшествия. Многократно сме алармирали Областното пътно управление и Агенция „Пътна инфраструктура" към МРРБ, но все още не са предприети мерки”, посочи Мурад.

    От името на жителите на Любино местният общински съветник Шахин Байрамов изказа искрените си благодарности към ръководството на общината за това, че решават проблемите и на малките населени места. Според него реконструкцията и рехабилитацията на пътя ще допринесе за развитието на селския туризъм в района. Край отсечката се намира единствената в страната естествена хладилна пещера.

    „50 години чакахме този път да се асфалтира. Горд съм, че се осъществи по време на моя мандат, заяви кметът на Любино Съдкъ Ахмед. Той подчерта, че в селото живеят съвместно с англичани и холандци. „Заедно работим, заедно сме на празници. Винаги си помагаме,  няма разделение между нас”, каза още селският управник.

    По време на срещата Ресми Мурад връчи кметските печати на новоизбраните кметове.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини