Силно земетресение заличи плажа Егремни в Гърция (видео)

Гръцкият остров Лефкада се е изместил с 36 сантиметра след силното земетресение във вторник, съобщават местни медии. Изчезна и плажът Егремни.

Земетресението с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер взе две жертви и предизвика сериозни материални щети. Епицентърът му бе недалеч от четвъртия по-големина остров в Йонийско море - Лефкада. 

Според измерванията на Националната обсерватория в Атина горният слой на острова е претърпялдеформации, които достигат до 20 сантиметра,съобщиха БНР и Дарик радио.

След силния трус изчезна един от най-приказните плажове на Гърция. Той бе заличен от големи скали и свличане на земни маси. Рибар, чиято лодка е била недалеч от брега по време на земетресението, е успял да запечата във видео този зловещ момент. 

Плажът Егремни бе на 24-то място в класацията на 100-те най-красиви крайбрежни линии, разположен на 35 км южно от столицата на остров Лефкада. 

Сравнително дългият плаж, обграден от величествени скали, бе известен със ситния и мек пясък, и кристално чистата и бляскава вода. 

Вторичните трусове на острова продължават. До момента са регистрирани около хиляда. 

Малкото жертви и разрушения се дължат на строго контролираното строителство на островите, съобразено със сеизмичността в този район на Гърция. Сеизмолозите обаче са притеснени от малката дълбочина на земетресението, с което се обясняват вторичните трусове.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини