Баща и двете му деца останаха на улицата след пожар

Баща от Своге и двамата му сина само за два месеца загубиха съпруга и майка, а пожар изпепели дома им. Сега тримата са приютени от съсед, съобщи bTV.

Александър Александров и двамата му сина - Никола и Александър - никога няма да забравят датата 26 октомври 2015 г. - Димитровден. Тогава всичко, което са притежавали, изгаря пред очите им, след като пожар изпепелява къщата им.

Гледах отстрани, гледах пожарникарите как гасят, гледах как гори. Всичко, което сме имали през целия си живот, спомени, работи, сега останахме без абсолютно нищо”, разказа бащата Александър. 

В пламъците изгарят пари, документи и всичко, което е останало като спомен за двете момчета от майка им, която починала преди месец и половина след нелеп инцидент - паднала по стълби. 

Бащата допълва, че все още не е известна причината за пожара. След него Александър Александров остава и без работа. 

Децата в училище ни помагат, дават ни да пишем от учебните тетрадки какво имаме за домашно, пишем ги и така. Горе-долу ни е трудно. По принцип ни беше по-удобно с учебниците, но просто изгоряха”, през сълзи разказва малкият син Александър. 

Сега бащата и двамата му синове живеят в една стая. Приютява ги съседът Трайчо. Те обаче се притесняват, че са в тежест и няма да могат да останат тук за дълго. 

Съседите са категорични, че всеки ще помогне на бащата кой с каквото може. Един от комшиите - Васил, е готов да помогне да се възстанови изгорялата къща, но трябват материали. 

Ние си мечтаем да си имаме свой дом. Тука също е хубаво, но не ни е комфортно както сме си вкъщи. И мечтаем за дом, собствен”, допълва по-малкият син. 

Ако желаете да помогнете на Александър и синовете му, можете да се свържете с него на телефон 0878 74 69 74.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини