Областен експертен съвет ще помага на животновъдите

В Кърджали е учреден Областен експертен съвет по животновъдство. Партньори са Областна дирекция „Земеделие”, Общинските служби по земеделие, Областна дирекция по безопасност на храните, Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, Териториалният областен офис към Националната служба за съвети в земеделието, Регионалният център към Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и животновъди от различните направления.
Областният експертен съвет ще защитава интересите на животновъдите, ще дава гласност на техните проблеми и помага за тяхното решаване, каза директорът на Областна дирекция „Земеделие” Йорданка Гочева. Чрез информационни кампании експертният съвет ще информира животновъдите за промени в законодателството и за актуалните дейности в бранша.
В началото на ноември ще се проведе второто заседание на Областния експертен съвет по животновъдство. Тогава ще се изберат председател, секретар, общински координатори, както и представител, който ще представлява Съвета в Консултативния съвет по животновъдство към аграрновото министерство.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини