Вежди Рашидов ще води Клаудия Кардинале на разкопки

Министърът на културата Вежди Рашидов е намислил да заведе световната звезда Клаудия Кардинале на разходка из разкопките при Ларгото, след което да обядват заедно. Двамата се познават лично от 2011 година. Тогава актрисата бе у нас за Международния София Филм Фест, каца на 6 октомври за премиерата на 140-ия филм в своята кариера - дебютът на режисьора Борис Десподов “Имало едно време един уестърн” (Twice Upon a Time in the West). 

Програмата за предстоящото й гостуване е разграфена до секунди още от лятото. Кардинале ще остане в България три дни, през които ще бъде удостоена с титлата „Доктор хонорис кауза“ на НАТФИЗ, където ще изнесе отворен клас за студентите, и ще даде официална пресконференция с екипа на филма. Освен с Вежди Рашидов виднаjа гостенка ще се срещне още с кмета на София Йорданка Фандъкова и с посланика на Италия Марко Контичели. 

При миналото си посещение Клаудия Кардинале получи „Златен век“, най-високото отличие на Министерство на културата и наградата на Община София за цялостен принос в развитието на световното кино,. 

Снимките на филма “Имало едно време един уестърн” (Twice Upon a Time in the West) са продължили шест седмици между пустинята Табернас в Южна Испания и в дома на Клаудия Кардинале в Париж. В лентата освен нея участватДиана Паскалиева, Алекс Брендемюл, Франсес Гарридо, Пепе Фонда, Лаура Конехеро, Красимир Иванов, и Лoрънс Бъртън.

http://epicenter.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини