Пороите приключват, идва ред на снега в планините

След поройните дъждове в последните дни, които нанесоха сериозни поражения в Плевенско и Пловдивско, дъждът постепенно ще спира, въпреки че времето ще остане облачно още 2-3 дни. От североизток обаче ще прониква по-хладен въздух и температурите ще паднат до максималните едва 14 градуса, а на височина над 2300-2500 метра дъждът ще преминава в сняг и дори ще се образува тънка снежна покривка, съобщава синоптикът от TV-MET Симеон Матев пред “24 часа”.

От сряда-четвъртък ще започне подобрение на времето и валежите почти ще спрат, макар че времето ще остане хладно.

Повишение на температурата ще има около 5 и 6 октомври, когато ще бъде предимно слънчево с обичайните сутрешни мъгли в низините. Нова промяна ще има на 7 и 8 октомври, когато от запад на изток ще се заоблачи, на много места ще падне дъжд, а заедно с него и температурите ще помета надолу с 3-4 градуса, уточнява експертът.

Топло и приятно ще бъде второто десетдневие на октомври, когато ще има и много слънчеви часове. Топлото време ще продължи и през третото десетдневие, но в края на месеца вече ще има по-чувствителни застудявания.

"Тенденцията тази година е ноември да е с температури и валежи, близки до нормата, а декември да е малко по-топъл и с по-малко валежи от обичайното”, каза още Симеон Матев.

Източник: http://www.dnes.bg
Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини