Росен Цветков: Полицаи взимат пари, за да си затварят очите за трафика на мигранти

Журналистът на bTV Росен Цветков тръгна по следите на трафикантите на бежанци към граничен пункт "Калотина" и влезе в схемата им под прикритие със скрита камера, дни наред, за повече от седмица. Ето какво разказа той за разследването си в предаването „Тази неделя”:

„Това са места, на които не искам да се връщам обратно, където има хора, които не ми желаят доброто. Сблъсках се с много хора с криминални досиета, те се възраждат отново, защото влизат в новия бизнес с бежанците”.

Росен Цветков поясни, че разследването започва от София, от депата за нелегални имигранти, депа, които съществуват от години и то пред очите на полицията. По думите му, през повечето дни полицията не е правила нищо.

„От едно ходене за 5 минути фиксирах мястото, където влизат имигранти с чанти и това ми направи впечатление, затова застанах там. Според него, полицаите съзнателно си затварят очите заради пари.

По негова информация, 200 евро на вечер взема екип от двама патрулиращи полицаи, които имат ангажимента само да си затворят очите и да не правят нищо.

„От София до Калотина дни наред ние не засичахме полицаи или, ако имаше такива, това бяха граничните полицаи, които си стояха в колата и нищо не правеха”, обясни Росен Цветков.

http://btvnovinite.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини