Обществена трапезария за 80 социално слаби в Кърджали

От началото на октомври, 80 лица в неравностойно положение от община Кърджали ще получават безплатен обяд – супа, основно ястие и хляб, съобщиха от общинската администрация.
Социалната услуга „Обществена трапезария“ ще се предоставя до края на годината чрез Домашен социален патронаж. Тя се финансира от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Насочена е към лица и семейства на месечно социално подпомагане, хора без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи пълнолетни, скитащи и бездомни деца. Социалната услуга „Обществена трапезария“ се предоставя от община Кърджали за трета поредна година.

За услугата могат да кандидатстват лица и семейства на месечно социално подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност/, както и скитащи и бездомни деца и лица.
При подаването на заявленията кандидатите за социалната услуга трябва да представят документ за самоличност и акт за раждане на децата, ако в семейството има деца. Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК трябва да носят копие от експертно решение на ТЕЛК, а безработните – регистрационен картон от Бюрата по труда.
Желаещите да ползват предоставяната от Община Кърджали социална услуга могат да подават Заявление – Декларация всеки работен ден от 09,00-12,00ч. и от 13,00 – 16,00ч. на адрес: гр. Кърджали, Домашен социален патронаж ул. „Миньорска“ № 1 етаж 3, стая 314 гр. тел: 0361/6 45 42

Източник: kardjali.bgvesti.net
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини