Петима в битка за кмет на община Ардино

Петима са регистрираните кандидати за кмет на община Ардино, които ще се състезават на местните избори за гласовете на жителите на общината. Петимата са представени от партии и коалиции,  независими кандидати за кметския стол на Ардино няма.

Настоящия кмет Ресми Мурад е кандидатът на ДПС. Сабахаттин Бекчи е човекът на ГЕРБ за общински кмет. Коалиция Реформаторски блок представя кандидатурата на Неждет Хабибов.БСП издигна за кандидат кмет Димитринка Александрова. С претендент за мястото е иНационалната Републиканска партия, а кандидатът за кмет е Сабри Хаджиали.

Жребият разпредели номерата на бюлетините на политическите сили в Ардино по следния начин: АБВ – №1, 2. Национална републиканска партия – №2, БСП – №3, ДПС – №4, ГЕРБ – №5, Партия Зелените . №6, Коалиция Народен съюз – №7 и Коалиция Реформаторски блок – №8.
Осем са листите за общински съветници, представени от различни партии и коалиции. Няма независими кандидатури и за общински съветници.

В Общинската избирателна комисия в Ардино няма постъпили жалби, каза за „Нов живот” нейният председател Руска Чаушева. Няма и откази при регистрацията на кандидатите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини