Откриха новата учебна година и в Ардино

    С издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме започна празникът за откриване на новата учебна година в най-голямото ардинско училище - СОУ „Васил Левски”.
    „Днешният ден е много важен за вас, защото той показва, че вече сте пораснали. Учението ще ви даде не само безценния дар да четете и пишете, но и ще ви помогне да откриете хиляди нови интересни неща за света и за самите вас”, с тези думи се обърна към първокласниците директорът Аника Петрова. Тя пожела успех на всички ученици!
    400 са учениците, които ще бъдат обучавани от 1 до 12 клас в СОУ „Васил Левски”. 40 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг. С рецитал те поздравиха по-големите ученици и бъдещите си учители.
    След като директорът Аника Петрова плисна менчето с вода пред първокласниците, те тръгнаха, водени от класните си ръководители, към учебните стаи, преминавайки през шестица, оформена от цветя и под звуците на първия звънец. По стар български обичай първокласник получи ключа на знанието.

    Гости на тържеството бяха председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, култура и спорт” Бахар Реджебов, секретарят на общината инж. Кемал Алиев и много родители.

    Сезгин Байрам прочете поздравителен адрес до учениците, учителите и родителите от името на кмета на общината Ресми Мурад.

    Новата учебна година беше тържествено открита в шестте училища на територията на община Ардино. 638 са учениците, които влизат в клас, а 67 първолаци за пръв път ще чуят училищния звънец. Кметът Ресми Мурад бе гост на откриването на учебната година в ОУ „Отец Паисий” в Жълтуша. Той изпрати поздравителни адреси до всички учебни и детски заведения с пожелания за успешна 2015/2016 учебна година.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини