Депутатът със заменката за 40 млн. евро: Това не е незаконна процедура

Само ядове и грижи спечелих от цялата тази шумотевица. Това каза депутатът от БДЦ и зам.-председател на парламента Явор Хайтов пред Нова телевизия в коментар на анализатора Кольо Парамов, за това,че се е облагодетелствал чрез неравностойна заменка с имот за 40 милиона евро.

„Става въпрос за гори. Горите, които съм предложил за замяна, са широколистни, многолистни, на границата на Балкана. Някои от тях са наследствени, други са купувани – преди 7-8 години, когато съм бил адвокат, далеч от политиката. В Закона за горите съществуваше тогава възможност за такъв тип сделки. Замяната е регламентирана в българското законодателство и дебело искам да подчертая – това не е незаконна процедура. Целият този процес е абсолютно правно регламентиран. Тази сделка беше проверена и от прокуратурата и по никакъв начин не би могло да ми се вмени нарушение или престъпно поведение”, защити се Хайтов.

„По онова време не съм бил част от политическата класа”, подчерта отново той.

На 4 септември Кольо Парамов заяви, че Явор Хайтов притежава 40 дка земя в Евксиноград. „Как става това?... Навремето княз Фердинанд купува с 36 килограма злато 36 декара земя в Евксиноград. Взима златото от Австрия. Сега депутат от парламента има 40 декара, които струват като земя милиони евро. Как става това?”, запита тогава Парамов.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини