Деца от Ардино се запознаха с работата на пожарната

    Във връзка със седмицата на Пожарната безопасност и защитата на населението (ПБЗН) и честването на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „ПБЗН” – МВР (14 септември) Районна служба „ПБЗН” в Ардино организира Ден на отворените врати.

    Днес децата от Целодневна детска градина „Брезичка” водени от директора Къймет Мюмюн посетиха службата, за да видят отблизо техниката. Проведе се демонстрация с наличната техника. Гл. Инспектор Борислав Борисов, началник на Районна служба „ПБЗН”в Ардино запозна малчуганите с причините за възникване на пожарите, различните опасности в градината, дома и сред природата, както и с правилата за поведение при тях. Той уточни, че до края на седмицата има организирани приемни дни за прием на граждани с открити телефонни линии от 10 до 12 часа. Проведена е дарителска кампания за подпомагане на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния си дълг служители на ПБЗН.

    Предстои среща с с бивши служители на Районната служба и демонстрация на тактико-техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини