Историята отсъди:Съединението е велико дело!

    Историята отсъди:Съединението е велико дело!Това заяви в словото си по случай 130 г.от големия държавнически акт зам.-кметът на община Кърджали Юсеин Ахмед.

    По традиция тържественото отбелязване на годишнината се състоя пред Паметника на освободителите в градската градина.Този път обаче присъстваха едва няколко десетки кърджалийци.

    Юсеин Ахмед определи в словото си Съединението като един от най-честите мигове от българската история,като знаково дело за обединена България.Съединението е първият самостоятелен държавнически акт,с който българите доказаха,че нашето княжество заслужава мястото си на картата на Европа.Съединистите имаха дързостта да се противопоставят на Великите сили,подчерта зам.кметът.той отбеляза че актът на Съединението е продължение на национално-освободителните борби,на делото на Левски и Ботев. Съединистите показаха синовна отговорност към българската нация,те се обединиха ,независимо от партии и течения ,като сноп пръчки,които не успяха да пречупят,обобщи Юсеин Ахмед.

    На церемонията присъстваха народните представители Цвета Караянчева и Мустафа Ахмед,областният управител Илия Илиев ,шефът на ОД на МВР старши Комисар Венцислав Момчилов,енорийският свещеник отец Петър.

    От името на кмета Хасан Азис,народните представители ,парти и институции бяха положени венци и цветя пред Паметника на освободителите.

    По повод кръглата годишнина в парка бе организирана изложба с фотоси.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини