Кръшни хора се виха на събора в Чубрика

    През уикенда в ардинското село Чубрика се проведе традиционният събор-мевлид, който бе организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. Въпреки дъждовното време на празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Австралия, Белгия.

    Сред официалните гости бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместникът му Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бе и членът на Управителния съвет на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Олджай Йозгюн.

    Кметът Ресми Мурад поздрави жителите и гостите на Чубрика с традиционния събор, който се организира за пета поредна година. „Празник е когато всички сме заедно. Ръководството на общината винаги ще работи, за да изпълни вашите желания”, заяви Мурад.

    Селският управник Фердун Али изрази сърдечните си благодарности към спонсорите на традиционния събор-мевлид - бизнесмените Туран и Назми Джанбаз, както и братята Халил, Шенол, Мюмюн и Джемал Ватансевер от Истанбул.

    Самодейците от фолклорната група за турски народни песни и танци към местното читалище „Св.Кл.Охридски” представиха богата музикална програма. Пред сградата на училището се изви кръшно хоро, водено от кмета Ресми Мурад.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини