Сестри Стоеви ще бъдат сред поставените на световното по бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви ще бъдат поставени под номер 16 в основната схема на световното първенство по бадминтон. 

Шампионатът ще се проведе в Джакарта между 10 и 16 август, а жребият ще бъде изтеглен утре, 28 юли, от 4.00 часа българско време в столицата на Индонезия.

С мястото си сред поставените златните медалистки от европейските игри в Баку си гарантират, че ще избегнат сблъсък с най-силните дуети в света до осминафиналите.  

Сестри Стоеви ще са единствените представители на България, които ще бъдат сред поставените. Те са и едва една от трите европейски двойки сред 16-те поставени. 

Другите две са двукратните европейски шампионки Камила Рютер Юл и Кристина Педересен от Дания, които са под номер 4, както и холандките Еефие Мюскенс и Селена Пийк, които са 11-и в основната схема. 

Днес Габриела и Стефани Стоеви и техният германски треньор Гюнтер Хубер пристигнаха в Индонезия, за да имат повече време за аклиматизиране и подготовка за световното първенство. 

Българките правят страхотен сезон. Освен че донесоха единственото злато за България в Баку, вчера те триумфираха и в турнира Гран при във Владивосток. С представянето си в руския град те си осигуриха и квота за олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини