Идва Конвоят на берекета, ще пее Джошкун Сабах

Ифтар за три хиляди души ще даде на 15 юли истанбулската община Байрам паша в Кърджали. За пореден път  града край Арда е определен за спирка на „Берекет конвой” /Конвоя на берекета/. Само два града в страната ще посрещнат гостите от Турция-Асеновград и Кърджали. Проявата е под мотото”Братството не признава граници”. Това съобщи за Кърджали бг вести координаторът на инициативата  Мюзеки Ахмед.

Ифтарът ще бъде даден на площад „Освобождение”, поради това, че на паркинга на стадион „Дружба” се извършват ремонтни работи. Тук ще се разположат тировете със сцената.Тази година специално за кърджалийци ще пее известния турски певец Джошкун Сабах.Сабах е за втори път в града ни. Бил е тук през 2012 г. На сцената ще се качи и група за религиозни песни. Ще има и изпълнение на въртящи се дервиши.

Гости на ифтара ще бъдат кмета на Кърджали Хасан Азис, генералният консул на Р Турция Алпер Акташ,районният мюфтия Бейхан Мехмед. Специална покана е отправена към енорийския свещеник отец Петър.Очаква се много християни по традиция да присъстват на ифтара заедно с приятелите си мюсюлмани.

 Ще припомним че истанбулската община Гаази Осман паша даде ифтар в Кърджали за 1000 души.

Георги Кулов 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини