EVN обяви, че дава милион и половина за чистота на офисите си, клиенти подозират, че това ще стане за наша сметка

Клиентските центрове на EVN България Електроразпределение ЕАД в Кърджали, Крумовград, Момчилград ще светят като електрически крушки в продължение на две години. Специална фирма ще почиства подовите настилки, бюрата на служителите , дори тоалетните. В тъмните стаички за усамотяване, ще има бяла тоалетна хартия от хотелски тип, течен сапун –гел, хартиени кърпи.

Всичко това е заложено в обществена поръчка обявена от фирмата на 15 юни т.г.на стойност милион  и двеста хиляди без ДДС. Ще бъдат чистени всички 174 офиса на компанията в регионите Пловдив, Хасково, Бургас и Стара Загора, въпреки , че те имат щатни чистачки. Обявено е,че чистенето ще бъде ежедневно, ежеседмично, ежемесечно, въпреки ,че не става ясно, какво точно означава този график. Заедно с офисите ,ще бъде излъскан и ТЕЦ „Север” на EVN-България Топлофикация-ЕАД.

В условията предявени към кандидатите се сочи,че компанията изпълнител на обществената поръчка трябва да има поне три подобни договора през последните три години. Да има поне сто работници и четирима от тях да са работили в съоръжения под електрическо напрежение.

Критерият за възлагане е най-ниската цена. Ще се използва електронен търг.

Клиенти на EVN-България подозират, че става дума за опит се оправдаят средства , взети от техния джоб, което ще се отрази и на новата цена на тока от 1 юли т.г. . Служители от бизнеса обаче са на мнение, че обявената сума ,няма да стигне само за консумативите.

Георги Кулов 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини