Цвета Караянчева: ГЕРБ ще подкрепи законопроекта срещу бурките

Обсъждаме варианта в една секция да има повече от една урна. Хората може да се пуснат на два потока, за да може по-бързо да върви изборният процес. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Проблемът е, че хората, които са в избирателната секция, са не винаги добре обучени. Защото, когато започне изборният процес, трябва много бързо да бъдат събрани хора в комисиите и те да бъдат добре обучени“, поясни Караянчева.

Тя допълни, че „изборният туризъм“ не е тема за предстоящите избори. „Имаше случаи в Кърджалийско, когато селският кмет подписва и регистрира избиратели, без самите те да знаят. Хората са били в Турция, регистрирани са – около 1500 души. И сега се водят досъдебни производства на тези населени места“, коментира депутатът от ГЕРБ и допълни: „Затова сега сме направили поправка, че ако кметът откаже да премахне такива хора от списъците, то областният управител трябва да го направи“.

Караянчева допълни, че ще има работна група, която „ще изчисти всички притеснения на колегите от парламентарните групи“ относно антикорупционния закон. „Стига да има заявена политическа воля и законът да мине на първо четене, да се коментира и да бъде един работещ законопроект, а не в посока „лов на вещици“, заяви Караянчева.

На въпрос дали ПГ на ГЕРБ ще подкрепи законопроекта срещу носенето на бурки, тя отговори: „Категорично подкрепяме. Аз съм от такъв район – Кърджалийския, там и по-възрастните християнки и мюсюлманки носят кърпи. Но това не е същото като бурките. Така че ние ще подкрепим този законопроект на колегите от ВМРО“.

Източник: http://pik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини