БСП в Кърджали питат кмета Хасан Азис как са продадени имоти на Пазара на производителите

БСП в Кърджали разпространи питане до кмета Хасан Азис и до управителя на Пазара на производителите Рамадан Вели във връзка с изнесена в медиите информация за продажба на 40 обекта на дружеството. Цитираме го дословно:

Уважаеми г-н Кмет,

Във връзка с  предоставена информация от дружество „Пазар на производителите” – град Кърджали  пред местните медии, че към този момент са изградени и продадени 40 обекта на дружеството и че при проведената тръжна процедура на 24.05.2016 са участвали общински съветници, отправям следното питане:

1.В какъв размер са реализираните приходи от продажбата на всички обекти и как са разходвани тези приходи?

2.Какъв е размерът на дълга към този момент и каква част по проекта е европейско финансиране?

3.Представителите, участващи в комисията по провеждането на търга, от кои групи съветници са били излъчени?

Питането е отправено, освен до кмета Хасан Азис, и до управителя на СД „Пазар на производителите” – г-н Рамадан Вели. Инициатор на това питане е г-н Милко Багдасаров, председател на групата общински съветници от БСП-Кърджали.

„Тревожни са съмненията за непрозрачност на тръжната процедура и нерегламентирани действия, съпътстващи проведения търг. А последствията са за гражданите на Кърджали! Категорично настояваме легитимните органи да упражнят своите правомощия, като разследват случилото се на 24.05. 2016 г.! Учудване буди и общото мълчание на ДПС и ГЕРБ, които заедно би следвало да носят отговорността, че избраха този управителен съвет и подкрепят действията му. Ние няма да мълчим!”, е мнението на групата съветници от БСП, изразено от Милко Багдасаров.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини