Изкуственият интелект на Facebook ще схваща контекста на публикациите на 20 езика

Facebook разработва нова система за анализ на публикациите в социалната си мрежа. Компанията обяви, че изкуственият интелект се казва DeepText и ще разбира 20 различни езика.

DeepText ще може да разбира смисъла и контекста на публикациите с почти същата точност като човек. Това означава, че скоро Facebook ще може да разбира какво всеки потребител казва в своите публикации, коментари, реакции и друга дейност във и чрез профила си.

Компанията се аргументира, че чрез изкуствения интелект ще може автоматично да подбира по-интересни предложения за съответния потребител. DeepText ще прави и връзка между различните въпроси на потребителя и това кои негови приятели могат да му дадат отговор. Освен това ще предлага и услуги (т.е. реклами) според питанията на потребителя.

Facebook има и по-амбициозен план, когато DeepText се развие достатъчно. Тогава системата автоматично ще разпознава кога потребител или фирма пишат рекламна публикация и ще се намесва с предложения как текстът да привлича повече внимание и да е по-ефективен.

Сред другите цели на DeepText е постепенно да започне да анализира и открива публикации, които може да са измами или да са реч на омразата. Системата вече се тества в Messenger за някои типове услуги.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини