Километрични колони на Маказа, шофьори псуват и ругаят

Няколко километра се вие колона от коли на прохода "Маказа", тръгнали към Гърция. Последните автомобили, които чакат, са на няколко завоя от митническия пункт. Колоната едва помръдва и тътри през 10-15 минути с по няколко метра.

"Безобразие! Тръгнали сме на еднодневна екскурзия до Комотини, за да напазаруваме, да пием кафе и да се приберем обратно. При това чакане на българската граница почивката ни е пред провал", коментира ядосан мъж от Хасково.

Десетки други шофьори от Пловдив и Кърджали също се ядосват заради адското чакане. Те припомнят, че вече системно на ГКПП "Маказа" се виси с часове. "Не можем да си представим през летния сезон какво ще бъде. Очевидно това е политика да откажат българите да ходят на море в Гърция", коментират шофьори.

От ГКПП-то твърдят, че документи се обработвали нормално и опашките се дължали на големия поток. 

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    2
    2
    5 0
    17:08, 6 юни 2015
    Не знам за Маказа, но при пункта след Гоце Делчев се минава за около 15 СЕКУНДИ !!! Показваш личните карти на хората в колата - пооглеждат те и те пускат - отиваш в Гърция и там пак 15 СЕКУНДИ същата процедура - всичко това се извършва от 1 (ЕДИН) митничар от БГ и от гръцка страна. То пътя през тунела отнема повече време от "Проверката". За да има такива опащки на Маказа то или са тъпи митничарите , или правят щателна проверка на всяка кола.
Последни новини