Двувластието в Стопанската академия в Свищов продължава

Бившият ректор Величко Адамов
Проблемът не е ректорския кабинет, а лошата комуникация с преподаватели, ръководител звена и декани, посочи служебният ректор

Служебният ректор проф. Върбанов не може да влезе в учебното заведение вече трети ден. А изборът на проф.Теодора Димитрова, дясна ръка на скандалния ректор на академията Величко Адамов, се оспорва в съда.

Проф. Върбанов обясни в репортаж на Нова ТВ, че все още двувластието в университета продължава и трети ден не може да поеме задълженията си като ректор на висшето учебно заведение.

Ректорският кабинет не е проблем. Проблемът е, че има трудна комуникация между мен и началниците на звената, ръководители на катедри и и декани. Ще се опитам да разбера каква е позицията им спрямо заповедта на министър Тодор Танев и моите решения, които трябва да вземам като служебен ректо. И ако откажат да изпълняват заповедта на министър – ще поискам всеки един от тях да го удостовери писмено, за да мога да взема аз съответните административни решения, коментира проф. Върбанов.

Незаконен ли е изборът на проф. Димитрова - може да се произнесе българският съд. Държавните институции трябва да въведат закона и реда в академията. Въпреки нашите различия по прилагането на закона и правилника, студентите успяват да се явяват на изпитите. Това не дава отражение на качеството на обучението. Докога ще продължи това – не зависи от нас, а от това, кога ще се произнесе съдът. Дотогава е в сила заповедта на министър Танев, посочи още служебният ректор.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини