Ботевци:Във всеки от нас има по един Ботев!

Венците

Във всеки от нас има по един Ботев. Ботев е името на българската свобода. Само ,който е свободен, може да се нарече човек. Това заявиха ботевци във своя рецитал по случай патронния празник на училището си. Младите хора се обърнаха с въпрос към безсмъртния поет: Вярпваш ли в нас и нашите връстници, че като теб ще прославим родината?Според ботевци има хора неподвластни на смъртта. Сладка е смъртта за отечеството.Човек трябва да обича родината и да я сляга над всичко, категорични са младите хора.

На тържеството по случай патронния празник на Езиковата гимназия присъстваха кметът на община Кърджали Хасан Азис,зам.-кметът Елисавета Кехайова и експертът от общинска администрация Нели Попова.Те поднесоха венци и цветя на паметника на великия революционер в двора на Езиковата гимназия.

В словото си директорът на елитното учебно заведение Йорданка Чавдарова, посочи,че на Втори юни във всички градове на страната гражданите застиват в минута мълчание в памет на Ботев,неговото дело и неговите следовници. Тя определи големия българин като изключителна личност, дръзнала с малка чета да се изправи срещу огромната Османска империя. Отбеляза, че ботевци с право се гордеят със своя патрон.

 Ангел Димитров прочете есе за Ботев.Всяка година ботевци печелят призови места в националния конкурс"Живеем в земята на Ботев".Тази година първото място бе за Ангел.

Гвардейският отряд, облечен в униформи на ботеви четници, показа един от най добрите си спектакли.

Георги Кулов

Строят
Гвардейка
Музикант
Есе за Ботев
Гостът
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини