Финален етап на националния конкурс за рисунки „Рицарят в мен“

На 01. 06. 2015 г. в зала Средец в столицата се проведе официална церемония по награждаването на финалистите от Националния конкурс за рисунки „Рицарят в мен“,организиран от Ордена на Рицарите Тамплиери,Велик Приорат –България.Конкурсът е подкрепен от Светия Синод,Министерството на образованието и науката,Министерството на културата ,РИО в цялата страна ...

      Рицарите Тамплиери в България създават специален фонд за подпомагане на талантливи деца.За 2015 г. благородната кауза е насочена към стимулиране на ученици между 5 и 7 кл.,които участват със свои творби в национален конкурс“ Рицарят в мен“. В него участваха 12 000 деца от цяла България със свои рисунки .

   Лично Великият Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери в България генерал-майор Румен Ралчев награди победителите във финалния етап на конкурса.Сред петимата национални първенци ,удостоени с парични годишни стипендии е седмокласникът от СОУ „Йордан Йовков“ в град Кърджали Александър Младенов Гинчев. Приветствия към децата ,техните родители и преподаватели поднесоха още г-жа Янка Такева –председател на Синдиката на българските учители,проф.Николай Овчаров-виден археолог и почетен гражданин на град Кърджали и др. официални лица.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини