Откриха плувното лято в Кърджали, децата нямат търпение да се топнат в басейна

Днес с кратка церемония бе открито плувното лято в Кърджали.Това стана на открития плувен басейн в комплекс"Арпезос". За радост на начинаещите плувци това съвпадна с Деня на детето -1 юни.

140 деца от Кърджали ще се научат безплатно да плуват това лято. За поредна година Министерството на младежта и спорта и Община Кърджали осъществяват проект „Научи се да плуваш“. Той се реализира от спортен клуб „Арда 2008“. Това заяви за Кърджали бг вести гл.експерт за Хасковска и Кърджалийска област на Министерството и младежта и спорта Силвия Тенчева. Тя допълни, че общата стойност на проекта е 8300 лева.

Интструктури по плуване и треньори ще бъдат Тодор Радев, Иван Кръстев и Величко Карабуюков.

Иван Кръстев поздрави децата и посочи, че през последните години програмата се е оказала много успешна. В края на сезона всеки от вас ще има какво да се похвали,обърна се той към бъдещите плувци. Треньорът посочи, че те първоначално ще придобият начални умения, втората фаза е усвояването на плувните стилове,а най-добрите ще имат шанса в третия етап да постъпят в клубовете по водна топка.

Первин Риза поздрави от името на кмета Хасан Азис и общинска администрация децата. Тя им пожела весела ваканция.П осочи,че вече 6-та поредна година общината работи с Министерството на младежта и спорта по обучаването на подрастващи в усвояването на плувните техники.

Силвия Тенчева подчерта, че всяко от децата в края на август ще получи сертификат за уменията си.

Заради това , че водата бе студена и негодна за плуване треньорите пристъпиха към разпределение на групите по училища.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини