ЦДГ „Чайка” в Кърджали с половинвековен юбилей

В навечерието на 24 май екипът и възпитаниците на ЦДГ ”Чайка” в Кърджали отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. С много неща можем да се похвалим за тези петдесет години, заяви за „Нов живот” директорът на детското заведение Фатме Мустафа и започва да изброява. Детска градина „Чайка” посреща своя празник снапълно подновена материална база и санирана сграда. Това, което предстои като най-належащо, е да бъде оправен дворът на детската градина, защото не е ремонтиран от преди 50 години.
Много са проектите, по които работи екипът на детското заведение: „Интеграция на децата от етническите малцинства” на стойност 100 хил. лв. – един проект, разработен изцяло от екипа на детската градина. Проект за подкрепа на децата, изоставащи в обучението, с назначени педагог, психолог и логопед, „Шанс за работа 2015” към Министерството на труда и социалните грижи, Проект „Студентски практики” като от миналата учебна година са минали 17 студенти, които са били обучавани по 240 часа в градинските групи.
Юбилеят бе отбелязан в залата на Дома на културата с участието на всички възпитаници. Гости бяха много родители, представители на общината, областната управи, от Министерството на образованието – 12 експерти, като сред тях бяха Тина Велева, началник отдел „Контрол и инспектиране”, Лиляна Стефанова.
За годишнината си имат и една нова придобивка – така нужната им мултимедия, която им бе подарена от община Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини