Кметът отличи педагози,културни дейци и журналисти за 24 май

Кметът на Кърджали Хасан Азис отличи педагози,културни дейци и журналисти за Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. На скромна церемония в ресторант „Ардастрой”градоначалникът връчи грамоти,плакети и цветя на директори на учебни заведения, редови педагози,изтъкнати дейци на културата и много журналисти.
Хасан Азис посочи, че наградените имат мисия. Делото им остава за поколения напред. Респектиран съм от вашата дейност,сподели градоначалникът. Той благодари,че наградените създават от нашите деца пълноценни хора. Давате и на нас голям ориентир,каза още кметът.Той пожела на присъстващите да бъдат все така устремени в бъдещето и да ни зареждат с чувство на национална гордост.

Директорката на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова сподели, че приема наградата като признание за усилията на ученици и преподаватели. Байрям Юсеин пък свърза наградата си с многото проекти в училището в Миладиново. Златка Пеньова, директор на ОДК е прие като признание плакета за двадесетгодишната дейност на комплекса.

Блестящо завръщане след известно отсъствие от репортерската дейност отбеляза Мехмед Реджеб.След областният управител Илия Илиев,той бе награден и от кмета Хасан Азис.

От журналистическата гилдия награди получиха още:Ненко Станев,Валентина Стоева,Даниела Ташкова,Жельо Михов,Себахат Неджиб.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини