Пореден случай на починала родилка

26-годишна родилка от добричкото село Бистрец е починала тази нощ след секцио в МБАЛ-Добрич, съобщиха за Дир.бг от Областната дирекция на МВР в града.
По случая е образувано досъдебно производство, като са уведомени прокуратурата, Регионалната здравна инспекция и Министерство на здравеопазването.

Жената е приета по спешност в болницата вчера около 17.30 ч., като се е наложило да бъде извършено секцио. Операцията е преминала нормално и родилката е настанена в интензивното отделение. Това е било третото й раждане. Бебето, което е с тегло над 3 кг, е на системи.

Часове по-късно младата жена се оплаква от остри болки в гърдите и задушаване, след което е колабирала. Извикан е екип от реаниматори, които в продължение на повече от час са правили опити да възстановят сърдечната й дейност, но безуспешно. 

"Смъртта е констатирана в 1.11 ч.", съобщи директорът на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов, цитиран от местния сайт dobrich.topnovini.bg

Точната причина за смъртта на родилката ще бъде изяснена след аутопсия. По думите на д-р Йорданов, който е акушер-гинеколог и доскоро оглавяваше АГ-отделението в лечебното заведение, се касае за белодробна емболия

На 15 май също след секцио в столичната болница „Д-р Щерев“ почина 29-годишна родилка. Ден по-рано Преслава Първанова ражда първородната си дъщеря. Операцията преминава добре и без усложнения. При раздвижването на следващата сутрин обаче младата жена колабира и въпреки усилията на реаниматорите, два часа по-късно умира. 
На специална пресконференция собственикът на лечебното заведение доц. Атанас Щерев обясни, че родилката е починала от масивна белодробна тромбемболия

Състояние, което е почти неспасяемо и е основна причина в случаите на внезапна смърт при родилките в развитите страни.

Близките на родилката обаче настояха за потвърждаване на причината за смъртта, поради което се очаква заключението на експертите от Съдебна медицина.
 
 
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини