9 причини защо пиещите кафе е по-вероятно да бъдат успешни

Обичам кафе. Надявам се и вие. Има ритуал, който започва с направата на чаша ароматно кафе, а миризмата е просто прекрасна. Докато другите се прозяват и се опитват да избутат някак си дните, кафе е като удар в лицето, който ви буди и ви превежда бързо и безболезнено от света на сънищата в реалния свят. Може би ви се пие кафе през цялото време или само понякога, но все още не разбирате напълно основното, а именно как кафето и прави по-успешни и как то помага за вашия успех е за вашия успех. Ако е така, тук са описани няколко причини, които свързват кафето с успеха.

1. Хората, които пият кафе са по-активни физически

Когато кофеинът навлиза в кръвния поток, той действа като гориво. Той също така увеличава нивото на адреналин в тялото и така подобрява значително физическото ви състояние.

2. Хората, които пият кафе имат по-малко рискове за здравето

Според някои проучвания тези, които пият кафе са по-малко склонни към диабет тип 2. Вследствие на тези проучвания, други изследвания показват, че диабетиците е по-малко вероятно да умрат от болестта ако пият кафе. Кафето също работи и като превантивно средство за сърдечно-съдови заболявания.

3. Хората, които пият кафе са по-умни

Кофеинът в кафето блокира аденозин (участва в поддържането на състоянието на сън и потискащ събуждането) в мозъка. Ето защо пиещите кафе имат по-високи нива на енергия. Мозъците им функционират при значително по-високи нива. Кафето подобрява времето за реакция, паметта и общата когнитивна функция.

4. Хората, които пият кафе имат по-здрави мозъци

Проучванията показват, че кафето работи срещу мозъчни заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Въпреки че няма лечение за тези болести, хората, които пият кафе има по-малка вероятност да имат една от тези болести.

5.Хората, които пият кафе имат по-малко пристъпи на депресия

Според проучване на Харвард, пиенето на кафе може да намали риска от самоубийство при мъжете и жените с около 50 процента. То пази духа ви висок, и намалява вероятността за депресии с 10%. Въпреки, че защитата от депресия, не може да се дължи на кофеина, според изследователите вдигащият ефект на кафето може да бъде проследен до анти-оксидантите, които се съдържат в него.

6. Хората, които пият кафе не са склонни към затлъстяване

Мудните и затлъстелите не са част от групата на пиещите кафе. В повечето добавки за изгаряне на мазнини ще намерите кофеин. Според проучвания, кофеинът е вещество, което увеличава скоростта на метаболизма с 3-11% и увеличава изгарянето на мазнини от 10-29%.

7. Хората, които пият кафе са забавен и интересен

Според проучване, проведено във Великобритания, тези, които пият кафе, са по-вълнуващи и интересни и добавят забавно настроение на работното място. Те са склонни да бъдат отборни играчи и обичат да замесват другите в дискусии или дейности.

8. Хората, които пият кафе печелят повече пари

В проучване, проведено върху работници в Обединеното кралство, е установено, че пиещите кафе печелят повече, отколкото техните колеги, които пият чай. Според проучването, пиещите кафе е по-малко вероятно да закъсняват за работа.

9. Хората, които пият кафе имат високи постижения

В статия на "Гардиан" се отбелязва, че пиенето на кафе е част от идентичността на хората с високи постижения. Когато се нуждаете о повече време чаша кофеин е това, което ви бута напред и поставя начало на деня ви. Вместо бавно да се придвижите от разхвърляното си легло и мудно да започнете деня си, чашата кафе е готова да посрещне целите ви възможно най-бързо. 

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини