Децата на Кърджали в плен на руските песни и танци

В актовата зала на СОУ ”П. Р. Славейков” се проведе областният етап на Втория национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце” 2014-2015 година, който се организира от Национално движение „Русофили”, със съдействието на МОН, Министерството на културата, Синдиката на българските учители, Фонд „Руский мир”.

Участниците показаха прекрасни вокално-инструментални и танцови умения.

Жури в състав: Георги Кючуков, председател на Комисията по образование  в Общински съвет Кърджали, Нешка Шопова-педагогически съветник и Димитър Димов, председател на Национално Движение Русофили - Кърджали определиха победителите.

Заслужено за втория зонален етап в гр. Пловдив се класираха следните участници:

-         децата от ОДЗ „Слънце”- гр.Ардино с танца „Шалунишьки”, ръководени от учителките си и директора Димитрина Александрова

-          трио ученици от 3  клас на ОУ „П. К. Яворов” - гр. Кърджали с песента „Пусть всегда будет солнце” с ръководител Димитрина Душкова

-          учениците от 5 клас на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”-гр.Кърджали с ръководител Лиляна Бояджиева с песента „Катюша”

-          учениците от 4 клас СОУ „П.Р.Славейков” с ръководители Бонка Стамболиева и Стела Замова с песните „Крокодила Гена” и „Голубой вагон”.

 Зоналният етап на фестивала ще се състои на 13 юни 2015 г. в панаирното градче в гр. Пловдив. Транспортът за всички участници ще бъде организиран от председателя на журито и председател на Комисията по образование и култура към Общинския съвет Георги Кючуков по негово лично обещание.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини