Млада жена издъхнала ден след раждането на първото си дете

29-годишна жена е починала след раждане в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в София, съобщиха оттам. Очаква се извънредна пресконференция по случая.
В изпратено до медиите прессъобщение се съобщава, че на 14 май младата жена ражда с цезарово сечение. Родилният процес протича без усложнения и при спазване на всички медицински стандарти. 

На 15 май жената внезапно колабира. Екипът на болницата реагира незабавно и пристъпва към реанимиране на пациентката. За съжаление, предприетите в пълен обем реанимационни мероприятия не довеждат до обрат в състоянието на родилката, подчертават от здравното заведение. 

Незабавно е свикана лекарска комисия за изясняване на случая. Екипът на болницата уведомява компетентните органи, които чрез независима експертиза да установят причините, довели до смъртта на пациентката. 

Ние от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ сме съпричастни към семейството на жената и им оказваме пълно съдействие. Новороденото е живо и здраво и се полагат всички необходими грижи за него от страна на екипите на болницата – опитни акушерки и неонатолози. Незабавно е предоставена цялата медицинска документация и се оказва пълно съдействие на компетентните органи по надлежния ред” се казва още в прессъобщението.

АГ-болницата работи от 2003 година, когато бе основана от доц. Атанас Щерев, бивш депутат от НДСВ. Тя е специализирана в репродуктивна медицина. 

 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини