Удължиха срока за пререгистрация на земеделците

Срокът за пререгистрация на земеделските стопани е удължен до 15 май, съобщи директорът на Областна дирекция „Земеделие” Йорданка Гочева. Това дава възможност на тези, които са пропуснали да се пререгистрират до 28 февруари, да придобият право да кандидатстват за подпомагане по схемите за директни плащания.
За пререгистрацията стопаните трябва да имат заверени анкетни карти и анкетни формуляри от общинските служби по земеделие. Документите се представят в Областната дирекция „Земеделие” лично от земеделския стопанин, чрез пълномощник или по служебен път чрез общинските служби по земеделие.
На 20 май ще стане ясно дали и с колко ще се удължи срокът за подаване на заявления за подпомагане по схемите за директни плащания за тази година. Тогава ще бъде обнародван регламент на Европейската комисия.
До вчера 12 458 земеделски стопани в Кърджалийско са подали заявления за подпомагане по схемите за директни плащания. Те представляват 71 % спрямо миналата година. 10 570 от заявленията са за национални доплащания за тютюна. До момента област Кърджали е на първо място в страната по брой подадени заявления.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини