Ученици продължават благотворително да събират средства за 16 годишния Емилиян

Емилиян е само на 16 години, мечтае да живее, но тепърва ще трябва да претърпи още скъпи медицински процедури, за да се справи с тежко заболяване

Учениците от Професионалната гимназия по икономика в Смолян, продължават с благотворителните инициативи в помощ на 16 годишния Емилиян Кирилов, ученик в същата гимназия.

На 12 май т.г.  те организират благотворителният концерт, за да съберат допълнително средства за лечението на момчето, което страда от тежко заболяване.

Хуманната проява ще се проведе в Родопския  драматичен театър ”Николай Хайтов” на 12 май,  вторник,  от 18:30 часа.

 Входът  ще представлява благотворителна картичка на стойност 2 лв.

Емилиян Кирилов е от с. Стърница,  община Баните, той е ученик в ПГИ”Карл Маркс” и преди няколко месеца разбира за тежката си диагноза Саркома на Юинг (рак на костите).

С помощта на стотици състрадателни българи бяха събрани необходимите 60 хил.лв. за операция и лечение в Турция на борбеното момче.

Със средствата, в чието събиране се включиха много граждани, фирми, институции и администрациите в Смолян, е осигурано част от лечението на Емилиян.

Продължава обаче набирането на пари, тъй като момчето се нуждае от лечение и още една операция за премахване на разсейките в белия дроб.

Нека помогнем на Емилиян да живее и да пребори коварната болест!

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини