Учебник за изкуството да пътешестваме представиха в Кърджали

Николай Нинов

Учебник за изкуството да пътешестваме предствиха в Кърджали. Книгата озаглавена „Повторени сънища” е плод на пропътувани 40 000 километра из Родината. Неин автор е журналиста и писател Николай Нинов. Книгата впечатлява с опита да се разкрият тайните на скалните загадки в Родопите и страната запечатани в цветни фотоси. Тя е в първата тройка на най-продаваните книги в страната.Изчерпан е първият тираж.Пред привършване е вторият.

 Снощи в читалище „Обединение 1913 г.”авторът Николай Нинов със съдействието на издателство „Сиела”,в.”Нов живот”,и Регионалната библиотека представи творбата си. Той я описва като „фотописи” на неземните красоти на Родината.

 В есето си посветено на творбата Лили Деликирева посочи, че тя е едно пътуване търсещо единство на дух и душа. Тя е сънят на мечтата. Бог сънува чрез нас,категорична е Деликирева. Според нея книгата показва ,че от Родопите е тръгнала човешката цивилизация.Чрез нея звучи вътрешния звън на безсмъртието.

Радост Николаева от Артдвижение „Кръг” определи книгата  , като учебник за изкуството да пътешестваме. Тя посочи,че творбата е предназначена за пътешественици, а не за туристи.Тя открои проблема за медийните обсади на археологическите ни паметници и тиражираните пушилки около тях.

Археологот Милен Камарев видя в книгата носталгия по миналото величие,каквото има във възрожденските автори.

В момента има мода да се пътешества из България.Тази книга яхна тази мода.В Източните Родопи има диви и дивни места,отбеляза вторът.

 Николай Нинов е роден през 1955 г.в Червен бряг.Завършва френска филология във ВТУ”Св.св.Кирил и Методий”.Работил е като главен редактор на сп.”Хай клуб” и сп.”Story”.Бил е редактор в „Стандарт”.Автор на много публицистични книги.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини