Майката на пребитата Сияна се оплака от полицейски натиск

21-годишната Любослава Любенова, пребила 2-годишната си дъщеря Сияна, твърдяла, че е направила признания след полицейски натиск. Съдът обаче я остави в ареста.
Вчера Районният съд в Търговище постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за майката, която е обвинена в нанасяне на средна телесна повреда, съобщиха Дарик радио и БТА. 

2-годишната Сияна бе приета на 30 април в спешния център в Търговище със синини по цялото тяло и в много тежко състояние. Заради съмнения за побой, медиците алармират полицията. На 1 май детето е транспортирано в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Там лекарите констатират, че малката Сияна е със счупени ребра и травми на панкреаса и далака. Тя има и стари травми. Според лекарите момиченцето има типичното поведение на малтретирано дете, подложено на системен тормоз. Сияна не плаче, дори когато изпитва болка. 

Съдия Зорница Донкова прие доводите на прокуратурата, че реална опасност подсъдимата да извърши друго престъпление или да се укрие. Утежнение представлява и това, че Любослава Любенова има различни постоянен и настоящ адрес, като нито един от тях не е в община Търговище. Младата жена живее на съпружески начала с Ахмед Ахмедов в търговищкото село Кралево. 

Пред журналисти служебно назначеният защитник на майката Иван Иванов заяви, чеклиентката му е признала вината си под психически натиск от полицаи, които й обещавали да я пуснат. Адвокатът бе, че ще обжалват наложената мярка за неотклонение в законоустановения тридневен срок пред Окръжния съд в Търговище.

Майката на Любослава Любенова също не вярва, че дъщеря й е способна на насилие. 

"Тя се отнасяше с детето много добре, никога не го е удряла, поне пред мен. Детето беше много жизнено и весело, никога не се е оплаквало от нищо", заяви Сашка Лазарова пред bTV. 

Бабата иска внучката й да остане при нея, ако дъщеря й влезе в затвора. 

"Аз много я обичам Сияна и съм сигурна, че ще се справя", допълва Лазарова. 

Бившият мъж на Любослава обаче твърди, че е бил свидетел на съвсем друго отношение към собственото ѝ дете. По думите на Галин Христов, 2-годишната Сияна е била подлагана на системно насилие от майката. 

"Виждал съм да му посяга на детето. Честно! Когато правех забележки, тя ми казваше: "Това дете е мое, ти нямаш право да ми казваш как да си възпитавам детето", казва Христов. 

В къщата на Галин, Любослава и Сияна живеят малко повече от година. Мъжът твърди, че е искал да осинови момиченцето, но майката не му е позволила. 

Ако 21-годишната майка бъде призната за виновна, тя може да получи присъда от 2 до 10 години затвор. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини