Мариана Попова е Магьосницата в поп-операта „Рибарят и неговата душа” (видео)

Мариана Попова влиза в ролята на Магьосницата в поп – операта „Рибарят и неговата душа” по приказката на майстора на изящния изказ Оскар Уайлд. Магьосницата е млада, красива, съблазнителна, но зла и коварна. Привлечена от младия Рибар, тя не успява да го задържи за себе си и изпълнява желанието му – освобождава Душата му. Душата, освободена от лукавата Магьосница, става уродлива и покварена.

На сцената Мариана Попова ще си партнира в главните роли с Ненчо Балабанов, Весела Бонева, Стефан Владимиров, Джони Илиев и Димо Алексиев. В постановката с минималистична сценография и виртуален декор , участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството.

Грандиозният спектакъл е на 19 май, зала1 НДК. 

Сценографията на поп-операта „Рибарят и неговата душа” е с минималистичният дизайн, фантастичният сюжет е подкрепен от триизмерна прожекция – симулация на декори и атмосфера. 3D mapping, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи. Техники, включвани досега единствено в скъпоструващи рекламни кампании ще бъдат използвани за пръв път в България за художествените цели на спектакъл. Визуализацията е дело на екип от 6 души с ръководител Полина Герасимова.

Сценографията и костюмите към спектакъла са дело на младите и талантливи Павлина Кирякова и Елица Рангелова. За нуждите на спектакъла са проектирани над 120 костюма

Автор на музиката на спектакъла е Минко Ламбов – български композитор, продуцент, аранжор, оркестратор и пианист. Характерно за музиката му е умелото преплитане на различни жанрове и стилове като: симфонична музика, джаз, поп, рок, както и музиката на различни етноси. „Рибарят и неговата душа” е първата по рода си поп-опера в световен мащаб. В музикално отношение жанрът предполага новаторски подход и използването на различни композиционни техники, а общото звучене композиторът постига, чрез противопоставяне на оперни и поп - изпълнители, обединени от симфоничен оркестър, поп-рок бенд и хор под диригентската палка на маестро Кирил Ламбов. За повече информация - официалният сайт на „Рибарят и неговата душа” 

В мрежата вече е студийния видеозапис на Веси Бонева - "Русалка", както и визитките на Мариана и другите главни в поп-операта:

Мариана Попова приключва записите за дуетния си авторски албум с цигуларката Десислава Кондова. Пилотният сингъл „Аз знам”, момичетата представиха края на 2014 г. Промоцията на албума ще е през есента, с концерт със симфоничен оркестър. Месец май предстои съвместен проект на Мариана Попова с Любо Киров, а месец септември с Орлин Горанов.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини