Тежък сблъсък на три коли уби двама души

Тежка катастрофа стана в последните часове на почивните дни. Двама загинаха на място, а друг е тежко ранен след сблъсък между три автомобила на главния път Пловдив-Хасково. Единият от починалите е военнослужещ на 33 години. Главният път Пловдив-Хасково остана затворен повече от 6 часа.
 
Снощи автомобил с пловдивска регистрация излиза от черен път на главното шосе Пловдив-Хасково. Водачът на автомобила прави необяснима маневра - след като първоначално е поел към Пловдив, секунди по-късно решава внезапно да направи обратен завой. Тогава автомобилът е блъснат от връхлитаща отзад кола. Веднага след това трети автомобил пътуващ към Пловдив е ударен от летящи части от смазаните вече коли.

Ударът е толкова силен, че първата кола е влачена и преобръщана по таван повече от 100 метра. Липсват следи от спирачен път. 

В тежко състояние, с опасност за живота в болница е водачът на втория автомобил. Двамата пътуващи в колата причинител на катастрофата са загинали на място. Хората в третата кола са само с уплаха и леки контузии. 

Огледът на местопроизшествието се забави повече от 2 часа до пристигането на военен прокурор и военни полицаи.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини