Над 300 участника ще се надиграват в Кърджали на първи май

Стотици кърджалийци гледаха през миналата година фолклорното надиграване в централната градска градина на Кърджали. Очакванията на организаторите са сега участниците и публиката да са много повече

 Областните организации на БСП в Кърджали и Хасково организират надиграване на любителски състави в градската градина на Кърджали.То ще се състои на 1-ни май от 10.30 часа.Регистрираните до момента участници са над 300, в проявата ще се включат състави от Крумовград, Момчилград, Кърджали, Черноочене, Хасково и Димитровград. Право на участие имат любителски състави, които изучават и играят народни танци. Регламентът предвижда всеки състав да участва задължително с едно тракийско хоро, а второто е по избор. Ще има надиграване и на ръченица. Всеки, който желае, може да се запише за участие и в деня на надиграването. Известният певец от Кърджали Здравко мандаджиев ще пее за дошли да отбележат празника на трудовите хора.

    С тази проява социалистите  отбелязват Международният ден на труда. Надиграването се провежда за четвърти пореден път в Кърджали и събира хиляди почитатели на народните танци. „Задължителните манифестации за 1-ви май отдавна са в миналото. Сега хората се събират, за да празнуват истински и искрено. Отдаваме признание на техния труд и съчетаваме най-хубавата традиция на българския народ с най-красивото наследство  – невероятния български фолклор” ,каза Милко Багдасаров, председател на Организационния комитет.  Предвидени са награди за всички участници. Във връзка с десетата годишнина от своето създаване Обединението на жените социалистки в Кърджали ще награди най-възрастният и най-младия състезател.Ако времето е дъждовно, надиграването ще се проведе в спортна зала „Арпезос”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини