Методиевци с награди за авторска драматургия и театър

След като миналата година получиха награда за най-добро владеене на английски език и познаване на британската култура и сега за поредна година учениците от най-голямото основно училище “Св.Св.Кирил и Методий“ – Кърджали като представители на цялата област Кърджали се върнаха от Фестивала за авторска драматургия и театър на английски език – 2015г. в Сандански с награди за най-добро вокално изпълнение, най-добър сюжет и най-добри костюми в първа възрастова група.

Цяла година учениците от V “a” клас Алпер Симеонов, Анна Чорбаджийска, Калина Стайкова, Мария Тонева, Жулен Садула, Илия Илиев, Яна Михайлова, Теодора Митева и Петя Тончева полагаха усилилия да научат и изиграят пиесата „The Bremen Town Musicians” под ръководството на г-жа Илияна Стоянова – учител по английски език.

Тя винаги е считала, че мотивацията, енергията и ентусиазмът са водещи в обучението и възпитанието на младите хора. Особено при по-малките ученици и по-специално по английски език. Изявата пред публика и демонстриране на възможностите са много важни за учениците.

За поредна година подготвя малки актьори, но с големи възможности,  за участие в областния и националния кръг на Националния фестивал на авторска драматургия и театър на английски език, който е проект на МОН и с участието на Британски съвет, България.

На 24.03.2015 г. в навечерието на Деня на театъра в актовата зала на ГПЧЕ „Христо Ботев“ гр. Кърджали учениците от V“а“ клас представиха пиесата „The Bremen Town Musicians” (Бременските музиканти). Комисията оценяваше постановките по следните критерии: оригинален сценарий, езикови компетентности, убедително пресъздаване на образите, вокални качества, цялостно изпълнение на групата, костюми и сценография, както и какво послание се отправя с театралното произведение.

Комисията единодушно реши, че учениците от ОУ “Св.Св.Кирил и Методий“ – Кърджали ще отидат да представят област Кърджали на национално ниво.

Излизайки на сцената в Сандански те заплениха чуждестранното жури и публиката на фестивала с отлична игра и песни, и перфектен английски език.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини