Маестро Камен Кенов, внук на бащата на ФА "Родопа"- гостува в Смолян

Маестро Камен Кенов, снимка МК

Образцово Народно Читалище “Христо Ботев-1871” Смолян , кани смолянчани на среща с Камен Кенов- пианист и композитор. Творецът живее в Швейцария и е внук на маестро Никола Кенов- основател и първи художествен ръководител на ансамбъл “Родопа пее” ­ в Смолян, който по-късно е преименуван на Фолклорен ансамбъл „Родопа“ .

Концертът е с участието на фолклорен състав „Никола Кенов“ , с ръководител певицата и почетен гражданин на Смолян Златина Узунова.

Събитието ще се състои на 28.04.2015 година /втортик/ от 18.00 часа в Зала „ Атанас Капитанов“ в читалище "Христо Ботев" в областния град. 

Кой е Камен Кенов?

Той е български музикант и преподавател по музика, който дълги години живее и работи в Швейцария. Маестро Кенов е активен меценат и дарител на училищата по изкуствата в България заедно с Фондация „Музиканти и приятели на България” и г-н Бени Зикрист - пиано-майстор. През годините те са дарили множество музикални инструменти - повече от 400 пиана, както и училищно оборудване на музикалните училища в Широка лъка, Пловдив, София, Плевен, Русе, Стара Загора и др. Дарителите са подсигурявали също така и безплатно акордиране на предоставените пиана. Дарения са получавали и Операта в Бургас, оркестърът на град Пазарджик, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, Католическата църква в Пловдив и др.



СмолянБГвести.нет.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини