Над 3 000 лв. събра благотворителен концерт в Ардино

Над 3 000 лв. е сумата събрана на благотворителния концерт, който се проведе сряда вечерта в обновената зала на читалище „Родопска искра” в Ардино. Събраните средства от продажбата на билети и дарения ще бъдат предоставени на местните организации на незрящите, инвалидите и на деца нуждаещи се от продължително и скъпо лечение.

Проявата, организирана от читалище „Родопска искра”, съвместно с различни организации и институции от града, премина под надслова „Да дарим надежда”.

„За пореден път доказахме, че в Ардино живеят добри хора, с огромни сърца, защото вие отделихте средства, за да помогнете на тези, които са ощетени от съдбата”, с тези думи се обърна към присъстващите в залата водещата на концерта Леман Кочева.

Председателят на организационния комитет на благотворителната проява Юксел Исмаил заяви, че с инициативата са успели да запалят една искра. „Надявам се тази искра да се превърне в пламък”, подчерта Исмаил.

В продължилия близо два часа концерт участие взеха самодейните колективи към местното читалище, малчуганите от Обединено детско заведение „Слънце” и Целодневна детска градина „Брезичка, както и гостуващи фолклорни групи към Съюза на слепите от Смолян и Кърджали.

Сред присъстващите бяха кметът на общината Ресми Мурад и заместниците му. Специален гост на благотворителната кауза бе приятелят на ардинци от Комотини – Сами Тораман, председател на Съюза на учителите от турската общност в Западна Тракия.

В програмата се включиха оркестърът за турски фолклор с ръководител и солист Юксел Исмаил, групата за стари градски песни с ръководител Донка Ганчева и корепетитор Ергюн Мюмюнов, фолклорната група „Родопчанка” с ръководител Светла Семерджиева, клубът за народни танци „Фолк ритъм Балканика”, детската вокална група „Звънче” с ръководител Ергюн Мюмюнов.

Публиката възторжено приветства и индивидуалните изпълнения на Даная Ясенова (пиано) и Бранислав Ангелов от Защитеното жилище

Специални гости на вечерта бяха самодейната група „Орфей” от Районна съюзна организация на слепите в Смолян и фолклорната група „Родопи” към съюза на слепите в Кърджали.

Кметът Ресми Мурад приветства инициативата на читалище „Родопска искра”. Той поименно благодари на всички, които се включиха в проявата. „Благотворителността е много добра инициатива, но тя трябва да бъде постоянна. Всеки ден, всеки момент ние трябва да протегнем ръка на хората в неравностойно положение. Всеки има право да обича и да бъде обичан”, заяви Мурад.

Сред дарителите, подкрепили кампанията, са „Бомар 05” ООД, „НАРКООП” – Ардино, „Рекламно студио „ДИ ЕМ”, „Родопчанка”, „Феи 2011”, „Солак” МС, „Ардатекс”, „Артекс” и др.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини