10 сгради в Момчилград с одобрено финансиране за саниране

Десет са сключените до момента договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност в Момчилград. Сдруженията на собствениците, които преминаха успешно процедурата по кандидатстване и ще ползват безвъзмездно финансиране са: жилищните сгради 1а, 1, 4, 8, 9, 10, 11 и 12 в квартал „Единадесети“, както и блоковете „АПК“ и „Момчил юнак“.

Общият брой на жилищните сгради в Момчилград, които отговарят на условията за кандидатстване по програмата за безплатно саниране, е 14.

За две от сградите вече има обявена процедура за обществена поръчка за избор на изпълнители, които да извършат обследвания на сградите с цел установяване на техническите характеристики, свързани с изискванията на ЗУТ, както и обследвания за енергийна ефективност и изготвяне на технически паспорти на сградите.

Условията на обществената поръчка са обявени на сайта на община Момчилград, в раздел Програма за саниране на сгради. След приключване на обследването и изготвяне на доклади за конструктивното и енергийно състояние на сградите, ще се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнители за проектиране и строителни дейности по одобрените обекти.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини